Link naar homepage

Spoorbrug Kuringen wordt op 26 april ingevaren

Spoorbrug Kuringen wordt op 26 april ingevaren

Op zondag 26 april wordt de nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal in Kuringen (Hasselt) ingevaren. Je kan dit thuis veilig volgen vanaf 's morgens via de speciale livestream.

Spoorbrug Kuringen wordt op 26 april ingevaren

De werken voor de bouw van een nieuwe hogere spoorbrug over het Albertkanaal in Kuringen vorderen goed. Een jaar geleden zijn de werken voor het verhogen van de spoorbruggen gestart. De oude spoorbrug in Kuringen bestond uit twee aparte bruggen naast elkaar met op elke brug één spoor. Beide bruggen verdwijnen en worden vervangen door één brede spoorbrug. Begin augustus werd de oostelijke spoorbrug afgebroken. Nu zondag 26 april wordt eindelijk de nieuwe brug ingevaren. In het kader van dit project vinden er dit weekend ook infrastructuur- en spoorwerken plaats op de site rond de brug. Vanaf 4u zondagmorgen wordt de nieuwe brug op het ponton gereden om omstreeks 9u richting de nieuwe brugpijlers te varen. Als alles verloopt zoals gepland zou de nieuwe brug omstreeks 19u op haar plaats moeten liggen.

Tijdens dit weekend zullen er geen treinen kunnen rijden, maar er wordt een vervangende busdienst tussen Hasselt en Genk en tussen Hasselt en Leopoldsburg ingelegd. Het verhogen van de spoorbruggen en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal. Dit groter project omvat het wegwerken van capaciteitsbeperkende knelpunten op het Albertkanaal.

OPGELET! Volg het invaren van de spoorbrug veilig maar thuis

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zijn ook bij het invaren geldig. Onnodige verplaatsingen blijven niet toegestaan. Daarom vragen we om het invaren niet ter plekke te komen volgen.  Maar geen zorgen! Omdat we iedereen wel de mogelijkheid willen bieden om het invaren toch veilig te kunnen volgen voorzien we een livestream zodat je vanuit je zetel de ganse operatie kan volgen. Zo kan je het invaren veilig volgen van thuis.

Je vindt vanaf zondagmorgen de livestream op deze pagina.

Laatste nieuws

Top