Binnenvaartevents

De Vlaamse Waterweg nv organiseert op regelmatige tijdstippen events (symposium, ondernemersevents,...) om de troeven van de binnenvaart in de kijker te plaatsen.

Tech Lane Ghent - Eiland Zwijnaarde
Opening dinsdag 24 september 2019

De toekomst hoeft niet altijd veraf te liggen. Op dinsdag 24 september vieren we graag samen met u de feestelijke opening van Tech Lane Ghent - Eiland Zwijnaarde, het duurzame bedrijventerrein op een boogscheut van Gent-centrum. Dit 35 hectare grote terrein zal de ideale uitvalsbasis worden voor bedrijven die zich specialiseren in kenniseconomie, transport, logistiek en watergebonden distributie.

Inschrijven kan via deze link.

Beeld uitnodiging opening Tech Lane Ghent


Autonoom varen in de Westhoek
Slotevent | 11 september 2019, Leffinge

De Vlaamse Waterweg nv, POM West-Vlaanderen en KU Leuven investeerden, binnen het EFRO-project 'Autonoom varen in de Westhoek', volop in kennis en technologie om te komen tot autonome (duw)vaart.

Het slotevent op 11 september vindt plaats aan boord van de 'Blauwe Reiger'. Tijdens een vaartocht tussen Leffinge en Nieuwpoort worden de projectresultaten toegelicht. Het programma wordt afgesloten met een demonstratie van 'de Cogge', een Watertruck+ schaalmodel dat uitgerust is met alle noodzakelijke technologie die autonoom varen mogelijk maakt.

Benieuwd naar de realisaties? Meer informatie en het inschrijvingsformulier vind je via deze link.
Omwille van de veiligheidsvoorschriften is het aantal plaatsen beperkt.Netwerkevent 16 mei 2019 - De snelste weg naar het water

Voka - KvK Limburg & Mechelen-Kempen, De Vlaamse Waterweg nv en Netwerk De Scheepvaart vzw  bundelden de krachten om nog meer ondernemers te overtuigen van de transporttroeven van de binnenvaart. Op het event werden bedrijfsleiders uitgenodigd om de economische en ecologische voordelen te ontdekken aan de hand van rondleidingen en boeiende getuigenissen van binnenvaartgebruikers. 

PersberichtBinnenvaartevent 28 maart 2019Binnenvaartevent 21 maart 2019 - Ondernemers varen mee: toekomstgericht transporteren via het water met Seine Schelde Vlaanderen

De Vlaamse Waterweg nv, Waterwegen & Zeekanaal vzw, POM Oost-Vlaanderen, Voka Oost-Vlaanderen en North Sea Port hielden een binnenvaartevent in het bezoekerscentrum van North Sea Port Gent om ondernemers warm te maken voor transport via het water en het toekomstgerichte project Seine Schelde Vlaanderen.

PersberichtBinnenvaartevent 14 juni 2018 - Val als een blok voor de waterweg

De Vlaamse Waterweg nv organiseerde samen met de POM West-Vlaanderen, Voka West-Vlaanderen en Waterwegen & Zeekanaal  vzw het event ‘Val als een blok voor de binnenvaart’ bij Isolava in Wielsbeke. Dit event is het startschot van een reeks binnenvaartevents om het bedrijfsleven warm te maken voor de binnenvaart.

PersberichtSymposium 18 mei 2018 - Haal de banden aan met de binnenvaart

De Vlaamse Waterweg nv  organiseerde samen met 'Waterwegen en Zeekanaal vzw' en 'vzw Netwerk de Scheepvaart' in de Lamotsite in Mechelen het symposium ‘Haal de banden aan met de binnenvaart’. De Vlaamse Waterweg, de binnenvaartsector, Voka en de beide vzw’s willen nog meer ondernemers overtuigen van de kansen en voordelen van de binnenvaart voor hun logistiek en transport. De ambitie is om zo het aandeel van de binnenvaart in het goederenvervoer in de toekomst substantieel te verhogen in het belang van de mobiliteit in Vlaanderen.

Persbericht

Laatste nieuws

Top