Nieuws : Invaren brugdelen brug Ham-Zwartenhoek

Invaren brugdelen brug Ham-Zwartenhoek

In het weekend van 1 en  2 december 2018 wordt het stalen brugdek voor de nieuwe boogbrug in Ham-Zwartenhoek ingevaren. De nieuwe brug komt stroomopwaarts naast de bestaande brug. Hierdoor blijft de bestaande brug bruikbaar tijdens de werken. Voor de toeschouwers wordt een veilig uitkijkpunt voorzien.

Invaren brugdelen brug Ham-Zwartenhoek

De Vlaamse Waterweg nv verhoogt stelselmatig alle bruggen over het Albertkanaal tot een vrije doorvaarthoogte van 9,10 m. Ook de brug in Ham-Zwartenhoek wordt vervangen door een hogere stalen boogbrug. Het brugdek wordt in 3 afzonderlijke delen ingehesen. De hijswerkzaamheden van de zijdelen beginnen zaterdagavond om 19u en gaan door tijdens de nacht. Aansluitend zal zondag 2 december het centrale deel van het brugdek op zijn plaats gehesen worden. De hijswerkzaamheden gebeuren in de vorm van een duolift (één kraan op het land en één op ponton). Hierdoor is het scheepvaartverkeer tijdens het invaren en plaatsen van de brugdelen gestremd van 1 december 19 uur tot 3 december 3 uur.

De nieuwe brug komt ten oosten van de bestaande brug. Hierdoor kan het verkeer tijdens de werken via  een tijdelijke parallelweg op beide oevers zonder hinder over het Albertkanaal blijven rijden.

Ondertussen wordt de aansluiting tussen de Staatsbaan (N141) en de nieuwe brug aangelegd. Als alles volgens planning verloopt zal de nieuwe brug begin september 2019 worden geopend voor het verkeer.. Daarna wordt de bestaande brug afgebroken.

Veilige kijklocatie

Tijdens het plaatsen van de nieuwe brug worden op de oude brug zichtschermen geplaatst. Zo wordt het verkeer niet gehinderd door toeschouwers en kan alles veilig verlopen. Wie het invaren veilig wil volgen, kan dat doen vanaf een kijklocatie op de zuidelijk gelegen (linker)oever aan de Dijkstraat. Daar is een vak afgezet voor kijklustigen. Er is slecht beperkte parkeergelegenheid in de buurt dus we raden aan om met de fiets of te voet te komen.         
 

Plan met kijklocatie tijdens invaren brug

Laatste nieuws

Top