Nieuws : Gerenoveerde Dampoortbrug I in Brugge eind augustus opnieuw open

Gerenoveerde Dampoortbrug I in Brugge eind augustus opnieuw open

De aannemer is volop bezig met de renovatiewerken aan de Dampoortbrug I en de bijhorende brugkelder ter hoogte van de R30 in Brugge. Onder andere het stralen en schilderen van de brug vraagt door de uitzonderlijk hoge temperaturen van de afgelopen weken meer tijd dan oorspronkelijk voorzien. Zonder onvoorziene omstandigheden kan de brug eind augustus opnieuw open voor het verkeer.

Gerenoveerde Dampoortbrug I in Brugge eind augustus opnieuw open

Renovatie van de brug en brugkelder 
Sinds begin april is de aannemer bezig met de renovatie van de Dampoortbrug I en de bijbehorende brugkelder ter hoogte van de R30. Het wegdek en de dakplaat van de brug worden weggenomen en vervangen. De stalen draagstructuur en de leuningen van de brug krijgen een nieuwe verflaag en tot slot worden de wegmarkeringen opnieuw aangebracht. 

Hitte zorgt voor vertraging
Voor onder andere het stralen en schilderen van de brug heeft de aannemer meer tijd nodig dan oorspronkelijk voorzien. Door de uitzonderlijk hoge temperaturen tijdens de afgelopen weken was het niet mogelijk om op elk uur van de werkdag door te werken. Als alle resterende werken vlot verlopen, kan de brug eind augustus opnieuw open voor het verkeer. 

Minder-hindermaatregelen 
De huidige omleiding voor fietsers, voetgangers en autobestuurders via de Dampoortbrug II blijft behouden. 
 

Laatste nieuws

Top