Update werken renovatie baanbrug Boom

Update werken renovatie baanbrug Boom

De Vlaamse Waterweg nv en THV Baanbrug (Viabuild en Renotec) gingen op 28 mei 2018 van start met de grondige renovatie van de baanbrug over de Rupel in Boom. Zowel de brug als de pijlers en de landhoofden worden grondig aangepakt. Doel hierbij blijft om de werken tegen 25 november 2018 te kunnen afronden. Verschillende factoren, zoals het uitzonderlijke warme weer en een tijdelijke beperking van de werkuren, hebben de voorbije weken echter voor enige vertraging gezorgd.

Update werken renovatie baanbrug Boom

Om te trachten deze vertraging in te halen of minstens niet verder uit te laten lopen, hebben de aannemer (THV Baanbrug) en de opdrachtgever (De Vlaamse Waterweg nv) van het gemeentebestuur van Boom opnieuw de toelating bekomen om (alvast tot 03/09) elke dag door te werken (ook in de weekends en ’s nachts).  Bovendien zorgt de aannemer voor bijkomend materieel om op twee locaties tegelijk te kunnen zandstralen, hetgeen de hinder zal  concentreren in de tijd.

Vanaf morgen zaterdag 18/08 wordt hiermee gestart. Dit kan voor de buurt mogelijk geluidshinder veroorzaken. De bewoners werden hiervan per brief op de hoogte gebracht.

Het verloop van de werken is als volgt:

  • vanaf 18/08 zandstralen tussen pijler 4 en pijler 5 dagelijks tussen 6.00 uur en 23.00 uur tot vermoedelijk 15/09
  • vanaf 21/08 zandstralen in de ballastkamer in pijler 3 dagelijks tussen 6.00 uur en 23.00 uur tot vermoedelijk 28/08

Afhankelijk van de nog beschikbare tijd en personeel zal eind september bij het zandstralen van de overspanning het dichtst bij de bewoning (tussen pijler 5 en landhoofd 6), bekeken worden of het zandstralen kan beperkt worden tot enkel de weekdagen. Uiteraard brengen we je hier ten gepaste tijde van op de hoogte.

Meer informatie over de werken lees je hier 

Laatste nieuws

Top