Fietsverbinding aan sluizen in Ooigem

Fietsverbinding aan sluizen in Ooigem

Werken Wielsbeeksestraat afgerond

De Vlaamse Waterweg nv en Provincie West-Vlaanderen werken momenteel aan een nieuwe en veiligere fietsverbinding ter hoogte van de sluizen in Ooigem aan het kanaal Roeselare-Leie. De werken in de Wielsbeeksestraat zijn intussen klaar. In de loop van deze namiddag, vrijdag 12 oktober 2018, wordt de brug opnieuw opengesteld voor het verkeer. 

Fietsverbinding aan sluizen in Ooigem

Nieuwe en veiligere fietsverbinding
In april 2018 zijn waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv en Provincie West-Vlaanderen gestart met de werken voor een veilige fietsverbinding aan het jaagpad langs het kanaal Roeselare-Leie, naast de oude drietrapssluis in Ooigem. Ook het kruispunt van de Wielsbeeksestraat en de Vaartstraat en het wegdek van de brug worden heringericht en zo fietsvriendelijker gemaakt. 

Opening Wielsbeeksestraat 
De opening van de Wielsbeeksestraat liet langer op zich wachten dan oorspronkelijk voorzien, maar nu is het zover. Op vrijdag 12 oktober 2018 worden de straat en de brug geopend voor het verkeer. 

Laatste fase
Na de opening van de Wielsbeeksestraat werkt de aannemer de omgeving van de straat en de brug verder af. Doorgaand verkeer blijft tijdens deze werken steeds mogelijk. Er wordt daarnaast ook verder gewerkt aan de fietsverbinding langs de drietrapssluis. Volgens de huidige planning kan deze laatste fase in de tweede helft van november afgerond worden. Fietsers en voetgangers die gebruik maken van het jaagpad langs het kanaal Roeselare-Leie blijven tot dan de plaatselijke omleiding volgen vanaf de Kanaalweg of de Desselgemsestraat. 
 

Laatste nieuws

Top