Link naar homepage

Einde in zicht van schilderwerken Scheldebrug Bornem-Temse

Einde in zicht van schilderwerken Scheldebrug Bornem-Temse

De Vlaamse Waterweg nv legt momenteel de laatste hand aan de schilderwerken van de Scheldebrug Bornem-Temse. Zonder onvoorziene omstandigheden kan de brug vrijdagochtend 22 november opnieuw open voor het wegverkeer. Voorafgaand, van 15 tot en met 21 november, breekt de aannemer de stellingen af. Het verkeer gaat die periode over de ernaast gelegen nieuwe brug. 

Einde in zicht van schilderwerken Scheldebrug Bornem-Temse

De grondige renovatie van het vaste gedeelte van de Scheldebrug Bornem-Temse vlot goed. In een eerste fase, die in mei van dit jaar startte, werden de metalen geraamten van de brug gezandstraald en opnieuw geschilderd. Dat is belangrijk om de staalstructuur te beschermen tegen aantasting en de brug van een lange levensduur te verzekeren. 

Oude Scheldebrug uit de stellingen 
De aannemer legt momenteel de laatste hand aan de schilderwerken. Zonder onvoorziene omstandigheden breekt hij van vrijdagochtend 15 november (0.01 u) tot donderdagavond 21 november (23.59 u) de mobiele stellingen af. Het verkeer zal die periode weer even via de ernaast gelegen nieuwe Scheldebrug moeten rijden, op één rijstrook per rijrichting. Er zal een snelheidsbeperking van 50 km/h gelden. 

Vanaf vrijdagochtend 22 november zal de brug opnieuw open zijn voor het verkeer en dit tot de start van de volgende renovatiefase in het voorjaar van 2020. 

Vervolgtraject
Als het weer het toelaat, gaat in maart 2020 de volgende fase van de werken in. In deze fase worden het brugdek en de voetpaden volledig vernieuwd. Tijdens de werken zal geen verkeer mogelijk zijn op de oude Scheldebrug. Alle verkeer zal dan via de nieuwe Scheldebrug rijden, één rijstrook per rijrichting. De werken zullen ongeveer twee maanden duren.

In een derde een laatste fase ten slotte, van begin mei tot midden november 2020, zal het fietspad worden aangepakt. Het fietspad ligt los van de rijweg. De werken kunnen worden uitgevoerd zonder hinder voor het wegverkeer. 

Wil je meer weten over de werken? Bezoek dan de projectwebsite: 
www.vlaamsewaterweg.be/scheldebrug-bornem-temse

Laatste nieuws

Top