Link naar homepage

Deel fietssnelweg Mechelen-Leuven krijgt nieuw jasje

Deel fietssnelweg Mechelen-Leuven krijgt nieuw jasje

Het jaagpad langs het kanaal Leuven-Dijle tussen de Trianonlaan en de Lotelingstraat in Mechelen wordt vernieuwd. Aannemer Hoogmartens Wegenbouw heeft daartoe opdracht gekregen van De Vlaamse Waterweg nv. De werken starten op 19 maart en zullen een drietal maanden duren. Gedurende die periode dienen gebruikers een omleiding te volgen via hetzij de andere oever van het kanaal, hetzij de Leuvensesteenweg.

Deel fietssnelweg Mechelen-Leuven krijgt nieuw jasje

Eind 2015 werd gestart met het wegwerken van de versmalling op het kanaal Leuven-Dijle ter hoogte van de duiker van de Barebeek in Muizen bij Mechelen. Die werken namen wat meer tijd in beslag dan oorspronkelijk gepland, maar werden intussen afgerond. Dat betekent dat nu werk kan worden gemaakt van de vernieuwing van het jaagpad op deze locatie.  Daarbij wordt in één beweging het ganse jaagpad tussen de brug in Hofstade en de Mechelse Lotelingstraat aangepakt, goed voor zo'n 2,5 kilometer.  

Tijdens de werken geldt een omleiding via hetzij de andere kanaaloever, hetzij de Leuvensesteenweg in Mechelen.  Het einde van de werken is - afhankelijk van de weersomstandigheden - voorzien tegen uiterlijk half mei. 
De investering van zo'n 242.000 euro komt vooral de vele fietsers ten goede die dit jaagpad - deel van de fietssnelweg Mechelen-Leuven - gebruiken.

“Ik wil meer Vlamingen verleiden om te kiezen voor de fiets”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. “Dit is een heel gerichte investering om het fietscomfort op de fietssnelweg Mechelen-Leuven nog verder te verhogen. Zo wordt die fietssnelweg nóg aantrekkelijker, ook voor pendelaars die op zoek zijn naar een sterk alternatief voor de file”.
 

Laatste nieuws

Top