Link naar homepage

Brug Nieuwpoorthoek terug toegankelijk

Brug Nieuwpoorthoek terug toegankelijk

De Vlaamse Waterweg nv legt een Baileybrug in ter vervanging van de beschadigde Nieuwpoortjebrug over de Bergenvaart in Bulskamp. De brug is onmiddellijk bruikbaar voor fietsers en voetgangers. Vanaf half augustus is ze weer toegankelijk voor autoverkeer.

Brug Nieuwpoorthoek terug toegankelijk

Op 12 mei werd tijdens een inspectie van de Nieuwpoortjebrug te Bulskamp (Veurne) vastgesteld dat de hoofdliggers van de brug over de Bergenvaart op verschillende plaatsen waren doorgeroest. Om de veiligheid van de gebruikers te garanderen werd de brug onmiddellijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en werd een omleiding voorzien.

In afwachting van de bouw van een volledig nieuw brugdek, werd op 16 juli een tijdelijke brug geplaatst, in overleg met de stad Veurne. Na het afbreken van het bestaande brugdek, werden de opleggingsconstructies aan de landhoofden aangepast en een Baileybrug in de plaats gelegd.

Omdat de constructie nog moet uitharden is de tijdelijke brug in eerste instantie enkel toegankelijk voor zwakke weggebruikers. Vanaf half augustus kan autoverkeer terug over de brug rijden. Vanwege de stabiliteit zal er enkel stapvoets over de Baileybrug gereden kunnen worden. Er zal daarom een snelheidsbeperking van 10 km/u gelden. Hiervoor worden verkeersremmers rond de brug aangebracht.

Laatste nieuws

Top