Willemsbrug afgesloten voor herstelling

Willemsbrug afgesloten voor herstelling

De Willemsbrug over het insteekdok van het Zeekanaal Brussel-Schelde tussen Grimbergen en Vilvoorde zal vanaf 24 februari voor ongeveer twee maanden worden afgesloten voor herstellingswerken. Voor het wegverkeer wordt een omleiding voorzien. Fietsers en voetgangers kunnen wel gewoon passeren.

Willemsbrug afgesloten voor herstelling

De Willemsbrug over het insteekdok van het Zeekanaal Brussel-Schelde, op de grens tussen Grimbergen en Vilvoorde zal vanaf 24 februari 2020 voor tien weken worden afgesloten voor herstellingswerken. De brug ligt op de drukke verbindingsweg tussen Vilvoorde en Grimbergen en krijgt daardoor dagelijks veel, vaak zwaar en snel rijdend verkeer te slikken. Bij een inspectie werd dan ook slijtage vastgesteld aan de bouten die het brugdek en de stalen draagstructuur van de brug verbinden.  
Om de veiligheid van de bruggebruikers te blijven garanderen, zal aannemer Hye in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv van 24 februari tot 1 mei de bestaande bouten, die brugdek en draagstructuur verbinden, vervangen door 300 gelaste verstijvers. Die moeten ervoor zorgen dat de brug in de toekomst beter gewapend is tegen vermoeiing. 

De werken zullen zo veel mogelijk vanop het water gebeuren. De uitvoeringsmethode laat tijdens de werken geen gemotoriseerd verkeer op de brug toe. Voor het wegverkeer is een omleiding voorzien via Woluwelaan (R22), Mechelse Steenweg (N1), Cyriel Buyssestraat en Jan Frans-Willemsstraat. Fietsers en voetgangers zullen wel gewoon kunnen passeren. 

Om een dergelijke snelle slijtage in de toekomst te vermijden, bekijkt de waterwegbeheerder welke snelheidsremmende maatregelen genomen kunnen worden. Hij voorziet hiervoor de nodige afstemming met de lokale besturen en politiediensten.

Laatste nieuws

Top