Link naar homepage

Grondige vernieuwingswerken Grotestraatbrug

Grondige vernieuwingswerken Grotestraatbrug

De Vlaamse Waterweg nv voert op 19 en 20 februari 2020 en van 5 maart tot en met uiterlijk 10 juli 2020 vernieuwingswerken uit aan de Grotestraatbrug over de Dender.

Grondige vernieuwingswerken Grotestraatbrug

Update 5 juni 2020 - Normaal ging de Grotestraatbrug in Geraardsbergen op 7 juni gedeeltelijk open, maar ondanks de vele inspanningen van de aannemer steekt de coronacrisis daar een stokje voor. Die zorgt ervoor dat we langer moeten wachten op de levering van onderdelen uit het buitenland. Als alles goed gaat, zijn de werken nog steeds klaar tegen het bouwverlof en kan dan de brug weer open. In tussentijd kan je als voetganger blijvend gebruikmaken van de trappentorens. Fietsers en bestuurders kunnen rondrijden via de nabijgelegen Wijngaardbrug. 
 

Deze werken moeten toelaten dat de brug ook in de toekomst vlot bediend kan worden. Zo wordt de kabelaandrijving van de brug vervangen door een hydraulisch mechanisme en worden de stalen pijlers gezandstraald en geschilderd. De waterwegbeheerder voorziet de brug ook van een modern besturingssysteem en nieuwe technologie. Zo kan ze mettertijd vanop afstand, en dus vanuit een centraal bedieningsgebouw, op- en neergelaten worden.

Naar aanleiding van de werken zal de brug opengezet en dus afgesloten worden voor doorgaand verkeer. Voetgangers kunnen gebruikmaken van een trappentoren en oversteken via de openstaande brug, fietsers worden omgeleid via de nabijgelegen Wijngaardbrug. Plaatselijk zijn omleidingen voorzien voor het doorgaand wegverkeer.

Laatste nieuws

Top