Link naar homepage

Werken Metropoolstraat Schoten

Werken Metropoolstraat Schoten

De tweede fase van de verbredingswerken in de Metropoolstraat in Schoten gaat op vrijdag 9 april 2021 van start. Tijdens deze werken wordt een deel van de oude kaaimuur vernieuwd.

Werken Metropoolstraat Schoten

Het grootste deel van de werken gebeurt via het water. Toch zal er ook hinder zijn in de Metropoolstraat, tussen de Straalstraat en de Jozef Cogelslei. De huidige weg wordt er verbreed tot tegen het fietspad.

  • Van 19 april tot eind april: werken in de berm (opbraak bestaande fietspad), zonder hinder op de rijbaan, wel een snelheidsbeperking van 30 km/u van Jozef Cogelslei tot Straalstraat (dit ter beveiliging van de arbeiders).
  • Van begin mei tot eind juni: invoering enkelrichtingsverkeer voor de aanleg van een tijdelijk baanvak. Het verkeer richting Wijnegem kan via de Metropoolstraat doorrijden. Het verkeer richting Antwerpen wordt omgeleid. Dat kan ernstige vertragingen met zich meebrengen.
  • Vanaf 4 mei tot het einde van deze werken op 16 november kan het gemotoriseerd verkeer via dit tijdelijk baanvak opnieuw vlotter rijden. 
  • Van 19 april tot 16 november: Fietsers volgen een omleiding via de Straalstraat, Toekomstlaan en Jozef Cogelslei.

Laatste nieuws

Top