Link naar homepage

Sluisweg in Merelbeke wordt vernieuwd

Sluisweg in Merelbeke wordt vernieuwd

Vanaf 12 april 2021 vernieuwt De Vlaamse Waterweg nv in overleg met de gemeente Merelbeke het wegdek van de Sluisweg. Tijdens de werken wordt de baan afgesloten voor alle verkeer. Voor fietsers is een omleiding voorzien. Als alles volgens plan verloopt, kan de weg begin juni dit jaar weer open voor het verkeer.

Sluisweg in Merelbeke wordt vernieuwd

De Sluisweg langs de Ringvaart om Gent en de Boven-Schelde krijgt dagelijks tonnen vrachtverkeer te slikken. Mede hierdoor is de weg in slechte staat en moet hij dringend hersteld worden. Het asfalt wordt vervangen door steviger beton, zodat de baan gedurende langere tijd comfort biedt aan gebruikers.

Toegankelijkheid tijdens de werken

Tijdens de werken is de baan afgesloten voor alle verkeer en is een omleiding voorzien voor fietsers in overleg met de gemeente Merelbeke. Enkel voor pakketbedrijf GLS is een uitzondering gemaakt over het gebruik van de bedrijfstoegang voor zijn 80 vrachtwagens. De jachthaven is tijdens de werken niet bereikbaar via de Sluisweg. Parkeren kan op de parking aan de overzijde (Gent).

Omleiding fietsers

De omleiding voor fietsers verloopt in twee richtingen via de Liedermeersweg – Meidoornlaan – Guido Gezellelaan – Verlorenbroodstraat -  Sluisweg.

Heropening begin juni

Wanneer het beton op z’n plaats is gegoten, moet het een aantal weken goed kunnen uitharden. Als alles zoals gepland loopt en de weersomstandigheden meevallen, zal de weg begin juni worden heropend.

De Vlaamse Waterweg nv investeert 150.000 euro in deze werken.

 

Omleidingsplan werken Sluisweg Merelbeke

Laatste nieuws

Top