Link naar homepage

Tijdelijke Kruispoortbrug I in Brugge wordt deze week geïnstalleerd

Tijdelijke Kruispoortbrug I in Brugge wordt deze week geïnstalleerd

Op donderdag 1 februari start De Vlaamse Waterweg nv met de installatie van de tijdelijke Kruispoortbrug I in Brugge. De verschillende onderdelen worden via het water aangevoerd. Zonder onvoorziene omstandigheden gaat de brug midden februari open voor het verkeer. 

Tijdelijke Kruispoortbrug I in Brugge wordt deze week geïnstalleerd

Sinds november 2017 is de aannemer volop bezig met de voorbereidende werken voor de tijdelijke, beweegbare Kruispoortbrug I. Intussen zijn zowel de stalen brugonderdelen als de omgeving van de brug volledig klaar. De Vlaamse Waterweg nv kan deze week starten met de installatie van de brug. 

Hinder tijdens installatie vermijden
Op donderdag 1 februari komen de verschillende onderdelen via het water aan in Brugge. De volledige installatie van de tijdelijke brug duurt uiterlijk tot en met zondag 4 februari. Er wordt vooral ’s avonds, ’s nachts en tijdens het weekend gewerkt om hinder voor het weg- en scheepvaartverkeer te vermijden. 

Het spectaculairste onderdeel van de installatie vindt zaterdagnamiddag plaats. Met een ponton wordt de brug tot op haar bestemming gebracht. Grote kranen hijsen de constructie omhoog en leggen ze voorzichtig op haar plaats. Vervolgens worden de onderdelen als een puzzel in elkaar gepast.

Uitgebreide testen
Na de installatie wordt de brug verder afgewerkt. Zo zal de aannemer wegmarkeringen aanbrengen en leuningen plaatsen. Ook volgen er verschillende testen om de veiligheid te garanderen. Onder andere de noodstop, het open- en dichtgaan van de brug en de stabiliteit worden grondig nagegaan. Als alles vlot verloopt, kan de brug midden februari open voor het verkeer en is de verbinding tussen beide oevers weer hersteld.
 

Laatste nieuws

Top