Link naar homepage

Oude Kaaibrug in Ninove wordt gerenoveerd

Oude Kaaibrug in Ninove wordt gerenoveerd

Van 5 oktober tot midden december 2020 renoveert De Vlaamse Waterweg nv de Oude Kaaibrug over de Dender in Ninove. De aandrijving, mechaniek en sturing worden onder handen genomen. We voorzien een plaatselijke omleiding voor het verkeer.

Oude Kaaibrug in Ninove wordt gerenoveerd

Update 18 januari 2021 – De Oude Kaaibrug in Ninove is weer open voor het verkeer! Ze is uitgerust met nieuwe aandrijving, mechanica en besturingssystemen en heeft de nodige testen met glans doorstaan. We hebben meteen ook de houten planken van het wegdek weer vastgemaakt waar nodig. De wekelijkse markt gaat morgen nog één keer door op de Centrumlaan, vanaf volgende week gaat ze weer door op haar vertrouwde locatie aan de Marktstraat en de Graanmarkt. Het hout voor het herstel van de voetpaden wordt nog geleverd en brengen we eind januari aan – daarvoor sluiten we de voetpaden plaatselijk en tijdelijk af, maar de doorgang blijft verzekerd.

In de toekomst zullen we ook het staal van de brug aanpakken en schilderwerken uitvoeren.


De renovatiewerken moeten toelaten dat de brug ook in de toekomst vlot bediend kan worden. De werken kosten zo’n 797.000 euro. In het voorjaar van 2021 wordt ook de Begijnebrug aangepakt.

De hydraulische aandrijving, die de brug op en neer laat, en verschillende mechanische onderdelen worden vernieuwd. Tevens wordt de brug geautomatiseerd om ze in de toekomst vanop afstand te kunnen bedienen.

Toegankelijkheid tijdens de werken

Naar aanleiding van de werken zal de brug opengezet worden en dus niet toegankelijk zijn voor doorgaand verkeer. Voetgangers, fietsers en autobestuurders worden omgeleid via de nabijgelegen Begijnebrug. 

Tijdens de werken verhuist de wekelijkse markt van de Marktstraat en Graanmarkt naar de Centrumlaan (tussen de twee rondpunten), zodat de veiligheidsdiensten vlot door kunnen. De parking aan de Oude Kaai (t.h.v. de drankencentrale) zal tijdens de werken ingericht worden als werfzone

Laatste nieuws

Top