Link naar homepage

Kalvebrug in Wachtebeke grondig en snel hersteld

Kalvebrug in Wachtebeke grondig en snel hersteld

Vanaf 5 oktober 2020 voert De Vlaamse Waterweg nv herstellingswerken uit aan de Kalvebrug over de Moervaart in Wachtebeke. De brug heeft enige leeftijd en de laatste maanden werd ze intensief gebruikt als omleidingsroute. Als alles vlot verloopt, zijn de werken klaar in de tweede helft van november.

Kalvebrug in Wachtebeke grondig en snel hersteld

Update 6/11 – Op het terrein hebben onze ploeg en de aannemer hard doorgewerkt, waardoor de Kalvebrug weer opengaat op 7 november. Al het verkeer kan vanaf dan terug gebruikmaken van de brug.

De Kalvebrug in Wachtebeke overspant de Moervaart al sinds het einde van de Twee Wereldoorlog, en heeft reeds heel wat dienstjaren op de teller staan. Ook deed ze de laatste maanden dienst als omleidingsweg voor werken in het centrum van de gemeente. Dat heeft de nodige gebruikssporen nagelaten en daarom zal De Vlaamse Waterweg nv ze herstellen vanaf maandag 5 oktober.

Herstel Kalvebrug
De aannemer start met het wegdek dat aansluit op de brug te verwijderen, zodat alle onderdelen vrij komen te liggen. Zo kan een nieuwe sluitlat tussen de weg en de brug, een profiel dat ervoor zorgt dat beide netjes op elkaar aansluiten, aangebracht en met beton verankerd worden. Ook de beschadigingen aan het landhoofd waarop de brug steunt, worden aangepakt. Daarnaast zal de aannemer de muren langs het voet- en fietspad, die hebben afgezien door brede landbouwvoertuigen, herstellen. Tot slot krijgt de brug nog een reinigingsbeurt en controle, en wordt het wegdek afgewerkt met asfalt.

Toegankelijkheid
Om de werken vlot te kunnen uitvoeren wordt de brug geopend en kan je er niet over passeren. In overleg met de gemeente is voor het verkeer een omleiding voorzien via de Overledebrug. Van zodra het mogelijk is, stelt de aannemer de brug vroeger ter beschikking voor fietsers en voetgangers. Belangrijk daarbij is wel dat het beton voldoende heeft kunnen uitharden en de werfzone veilig is voor zachte mobiliteit.

Laatste nieuws

Top