Nieuws : Nachtelijke onderbrekingen van Dampoortbruggen in Brugge

Nachtelijke onderbrekingen van Dampoortbruggen in Brugge

In de week van 26 november 2018 wordt er ’s nachts gewerkt in de sluiskolk van de Dampoortsluis in Brugge. Om de werken te kunnen uitvoeren wordt telkens een van de twee Dampoortbruggen onderbroken voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. Het verkeer wordt omgeleid via de naastgelegen Dampoortbrug. De werken worden bewust ’s nachts uitgevoerd om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Nachtelijke onderbrekingen van Dampoortbruggen in Brugge

De Vlaamse Waterweg nv is grondige herstellingswerken aan het voorbereiden aan de Dampoortsluis. De huidige toestand van de sluis wordt in kaart gebracht door boringen uit te voeren vanop een ponton in de Dampoortsluis. Om alle boringen te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk om de Dampoortbruggen afwisselend in open toestand vast te zetten.

De werken gaan van start in de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 november 2018. Zonder onvoorziene omstandigheden worden de laatste werken uitgevoerd in de nacht van vrijdag 30 november op zaterdag 1 december 2018. Er wordt elke nacht gewerkt tussen 22.00 uur ’s avonds en 6.00 uur ’s ochtends. Tijdens de werken is er steeds een van de twee Dampoortbruggen onderbroken. Het verkeer volgt een omleiding via de naastgelegen Dampoortbrug. De werken worden bewust ’s nachts uitgevoerd om de hinder voor het scheepvaart- en wegverkeer te beperken.

Laatste nieuws

Top