Link naar homepage

N76 Westerring, Genk: renovatie brugvoegen

N76 Westerring, Genk: renovatie brugvoegen

Tijdens het weekend van 24 en 25 augustus 2019 zal De Vlaamse Waterweg nv en het Agentschap Wegen en Verkeer op de Westerring (N76) in Genk in beide rijrichtingen  de voegen van de brug over het Albertkanaal vervangen. Tijdens deze werkzaamheden zal de Westerring tijdelijk in beide richtingen onderbroken zijn ter hoogte van de brug, en geldt er een omleiding.

N76 Westerring, Genk: renovatie brugvoegen

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van brugvoegen moet spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren. Eind augustus worden zo ook de brugvoegen van de brug over het Albertkanaal in Genk vervangen op de N76.

Minderhinder-maatregelen: weekend- en nachtwerk

Om de verkeershinder te beperken zal de aannemer enkel tijdens het weekend en in verschillende fases werken.

Zaterdagavond om 19.00 uur start de aannemer met de voorbereidende werkzaamheden.  Dan kan het verkeer het verkeer nog enkele uren in beide richtingen over minimaal één rijstrook blijven rijden.

Vanaf 21.00 uur wordt de Westerring (N76) in beide richtingen afgesloten tussen de kruispunten met de Meeënweg en de Boudewijnlaan. Er geldt dan voor alle weggebruikers een omleiding via de Henry Fordlaan, de Oosterring en de Zuiderring.

omleidingsplan

N76 afgesloten vanaf zaterdagavond tot zondag

Zodra de brugvoeg richting Diepenbeek klaar is, wordt deze rijrichting opnieuw opengesteld. Als alles volgens planning verloopt, zal dit zondagochtend omstreeks 06.00 uur zijn.

De plaatsing van de brugvoeg richting Genk zou ten laatste zondagavond om 19.00 uur klaar moeten zijn. Dan kan het verkeer ook in deze richting weer over de kanaalbrug rijden.

 

Laatste nieuws

Top