Kleine ringbrug in Oudenaarde afgesloten voor vernieuwing brugvoeg

Kleine ringbrug in Oudenaarde afgesloten voor vernieuwing brugvoeg

Vanaf 20 augustus 2018 vervangt De Vlaamse Waterweg nv de brugvoeg van de Kleine Ringbrug over de Boven-Schelde in Oudenaarde. De werken zullen, zonder onvoorziene omstandigheden, op tijd klaar zijn voor de start van het nieuwe schooljaar. Het verkeer moet een plaatselijke omleiding volgen.

Kleine ringbrug in Oudenaarde afgesloten voor vernieuwing brugvoeg

De Vlaamse Waterweg nv is vandaag, 20 augustus 2018, gestart met de vernieuwing van een brugvoeg in de Kleine Ringbrug in Oudenaarde. Deze stalen voeg zorgt voor de verbinding van het brugdek met het landhoofd van de brug. Deze voeg lag los en moet dus vernieuwd worden. Zonder onvoorziene omstandigheden zijn de werken klaar tegen 31 augustus 2018. Gedurende de werken wordt de brug volledig afgesloten en wordt de voeg in één stuk vernieuwd, zodat de brug sneller weer open kan voor het verkeer.

Fasering van de werken
De huidige brugvoeg wordt handmatig verwijderd over de gehele breedte van de brug en de voetpaden. Dit moet zeer voorzichtig gebeuren om de brug niet te beschadigen tijdens deze operatie. Nadien dienen betonherstellingen te gebeuren aan het onderliggende beton vooraleer de nieuwe voeg kan aangebracht worden.  Tot slot wordt het wegdek ter hoogte van de voeg hersteld met polymeerbeton. Het beton moet eerst voldoende uitharden, waarna de brug weer opengesteld kan worden voor het verkeer.

Toegankelijkheid tijdens de werken

Voor autobestuurders is een omleiding voorzien via de Grote Ringbrug en de N60. Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van de beweegbare brug van de Bergstraat.
 

Laatste nieuws

Top