Link naar homepage

Jaagpad Leopoldkanaal wordt hersteld in Sint-Laureins

Jaagpad Leopoldkanaal wordt hersteld in Sint-Laureins

Vanaf woensdag 26 mei start De Vlaamse Waterweg nv met structurele herstellingswerken aan het jaagpad langs het Leopoldkanaal in Sint-Laureins. Als alles vlot gaat, zijn de werken klaar tegen 30 juni. Tijdens de werken wordt het jaagpad afgesloten voor alle verkeer. Gebruikers van het jaagpad kunnen een omleiding volgen.

Jaagpad Leopoldkanaal wordt hersteld in Sint-Laureins

Na de herstellingswerken wordt het jaagpad weer een aangename pendelroute voor zachte weggebruikers. De Vlaamse Waterweg nv pakt in totaal 835 meter jaagpad aan vanaf het kruispunt na de Oosthoekbrug tot de Vlotweg.

Verloop van de werken

Eerst verwijdert de aannemer de oude betonlaag. Na het aanbrengen van de nieuwe fundering, moet de nieuwe laag beton uitgehard zijn tegen 30 juni.

Toegankelijkheid tijdens de werken

Tijdens de werken wordt voor fietsers en voetgangers een plaatselijke omleiding voorzien via het noordelijk gelegen stuk Vlotweg, vlakbij de Nederlandse grens. De werken zijn weersafhankelijk maar door een goede voorbereiding en een strikte werkplanning voorop te stellen, blijft de uitvoeringstermijn zo beperkt mogelijk.

Laatste nieuws

Top