Brug over Netekanaal in Lier krijgt nieuwe wegenis

Brug over Netekanaal in Lier krijgt nieuwe wegenis

Van 15 november 2021 tot aan de kerstvakantie vernieuwt De Vlaamse Waterweg nv de wegenis en fietspaden van de brug over het Netekanaal in Lier (Berlaarsesteenweg). Tijdens de werken geldt er een aangepaste verkeerssituatie. 

Brug over Netekanaal in Lier krijgt nieuwe wegenis

Op maandag 15 november 2021 start een gespecialiseerd aannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv met werken aan de brug over het Netekanaal in Lier. Hij zal de wegenis en het langsliggend fietspad vernieuwen van zowel de brug als de toegangshellingen. Tijdens de werken is er een aangepaste verkeerssituatie.

In een eerste fase, die ongeveer een week zal duren, pakt de aannemer het wegdek ter hoogte van de toegang tot bouwmaterialen Vandenbroeck aan. Hiervoor wordt de Hertog Janstraat afgesloten. Voor bewoners is ontsluiting voorzien via Mijl en Neerloop. Op de Berlaarsesteenweg geldt beurtelings verkeer ter hoogte van de werken.

In een volgende fase herstelt de aannemer de betonnen fietspaden. De brug zal dan enkel toegankelijk zijn voor het verkeer komende van Lier. Het verkeer komende van Berlaar wordt omgeleid via de Hertog Janstraat en N13. Tijdens deze fase zal bovendien een parkeerverbod gelden in de Hertog Janstraat, aan de tegenoverliggende zijde van de woningen.

Zonder weerverlet zullen deze voorbereidende werken tot de kerstvakantie duren. In april volgend jaar zal ten slotte ook het asfalt worden vernieuwd.   

 

Laatste nieuws

Top