Brug Kempische Steenweg opnieuw op volle capaciteit

Brug Kempische Steenweg opnieuw op volle capaciteit

In de nacht van vrijdag 25 november op zaterdag 26 november stelde De Vlaamse Waterweg nv de brug van de Kempische Steenweg over het Albertkanaal opnieuw open. “Sinds zaterdagmorgen 7u is de drukste brug van Limburg opnieuw op volle capaciteit beschikbaar voor het verkeer. We danken alle weggebruikers voor het geduld van de afgelopen maanden, de verhoging van onze bruggen over het Albertkanaal is cruciaal voor de toekomst van de Vlaamse binnenvaart”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Brug Kempische Steenweg opnieuw op volle capaciteit

De Kempische brug ligt op zijn nieuwe hoogte, de aansluitingen met de Hasseltse Grote Ring en de Genkersteenweg zijn daarop aangepast en verbeterd. Vanaf vrijdagavond 20 uur bracht de aannemer de definitieve wegmarkering aan op de brughelft waar tot dan nog alle verkeer over reed.

Optimale voorsorteerstroken 
Na de volledige openstelling profiteert het verkeer van de voorsorteerstroken die het Agentschap Wegen en Verkeer in de zomer al aanpaste en optimaliseerde. Vanaf de binnenring zijn voortaan drie afslagstroken beschikbaar om linksaf richting Zonhoven te rijden en verkeer op de buitenring krijgt er een tweede rechtsafslagstrook naar de Kempische brug bij. Uit de richting van Zonhoven kan verkeer opnieuw linksafslaan naar de Genkersteenweg. 

Fietsbruggen dit jaar klaar 
“Ook voor de fietsers is er goed nieuws. Tegen eind dit jaar zouden de fietslussen klaar moeten zijn. Tot die tijd blijft het fietsverkeer nog in twee richtingen over dezelfde brughelft rijden. Aan de fietslussen worden ook nog afsluitingen voorzien. De aannemer renoveert de komende weken ook de fietstunnels in de omgeving van de Genkersteenweg. Fietsers volgen tijdens deze werken een lokale omleiding”, duidt minister Peeters.

Laatste nieuws

Top