Brug Eigenbilzen maakt zich klaar voor afbraak

Brug Eigenbilzen maakt zich klaar voor afbraak

Vanaf maandag 25 februari wordt de brug in Eigenbilzen afgesloten voor het verkeer. Vanaf dan begint de voorbereiding voor de afbraak van de brug. Tijdens deze voorbereidingswerken wordt onder andere de asfaltverharding uitgebroken en worden de leuningen verwijderd. Vanaf zaterdagnamiddag 2 maart starten de eigenlijke afbraakwerken.

Brug Eigenbilzen maakt zich klaar voor afbraak

Het verkeer wordt omgeleid. Bij de afbraakwerken wordt een tijdelijke ondersteuningsconstructie op het jaagpad geplaatst om te vermijden dat de brug doorzakt tijdens de afbraakwerken. De jaagpaden zijn daarom veiligheidshalve onderbroken vanaf maandag 25/2 op de zuidelijke linkeroever en vanaf woensdag 27/2 op de noorderlijke rechteroever.

Ook de  bussen van De Lijn moeten een omleiding volgen. Vanaf maandag 25 februari zal het traject van lijn 20a (Hasselt-Maastricht) tussen de haltes  Mopertingen Annastraat en Lanaken Commandant Giddelostraat dan ook aangepast worden. De tussenliggende haltes in Gellik en het centrum van Eigenbilzen kunnen – op enkele functionele ritten afgestemd op pendelaars en scholieren na -  tijdelijk niet bediend worden. Reizigers die normaal gebruik maken van deze haltes  kunnen voor informatie over de alternatieve reisweg, de (vervang)haltes en de aangepaste doortochttijden terecht op de www.delijn.be/lanaken en www.delijn.be/bilzen

Er geldt een stremming voor de scheepvaart op volgende dagen:

  • Zaterdag 2 maart vanaf 14u starten beperkte voorbereidende afbraakwerken. Er geldt op dat moment een gedeeltelijke stremming. Schepen kunnen beurtelings passeren langs de rechteroeverzijde.
  • Zaterdag 2 maart vanaf 18u verdwijnt het middendeel van de brug. Voor deze werken worden onder de brug meerdere pontons en beunbakken geplaatst. Het kanaal wordt daarom gestremd tot zondag 3 maart 22u.
  • Op maandag 4 maart verdwijnt tot slot het resterende stuk op de rechteroevers. Ook voor deze werken wordt het kanaal gedeeltelijk gestremd. Beurtelings doorvaren is mogelijk langs linkeroever.

Veilige kijklocaties

Vanaf zaterdagnamiddag 2 maart wordt de brug afgebroken. Geïnteresseerden kunnen alles van dichtbij volgen vanop veilige kijklocaties. Deze bevinden zich op het jaagpad parallel met de Vossenkuilstraat en in de bocht van de Boonakkerstraat aan de andere kant van het kanaal. 

Kijklocaties afbraak brug

Laatste nieuws

Top