Astenebrug opnieuw open voor verkeer

Astenebrug opnieuw open voor verkeer

Op woensdag 13 februari werd de Astenebrug over de Leie in Astene (Deinze) aangereden door een landbouwvoertuig en daardoor afgesloten voor het verkeer. De Vlaamse Waterweg nv voerde de nodige herstellingswerken uit. De brug is sinds gisterenavond opnieuw open voor al het verkeer.

Astenebrug opnieuw open voor verkeer

Op woensdag 13 februari raakte de Astenebrug in Astene beschadigd door een aanrijding en moest ze afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer. Een landbouwvoertuig reed tegen een deksteen die loskwam en het wegdek van de brug omhoog forceerde. De Vlaamse Waterweg nv heeft de schade intussen hersteld. Het verkeer kan opnieuw gebruikmaken van de brug.

Brug opnieuw toegankelijk
De Vlaamse Waterweg nv deed een voorlopige herstelling van de brug, zodat ze in het weekend van 15 tot en met 17 februari open kon voor fietsers en voetgangers. Gemotoriseerd verkeer moest een omleiding volgen via de Leieoever. De afgelopen week werd de brug definitief hersteld.

De verschoven deksteen werd terug op zijn plaats gelegd en de nodige las- en metselwerken werden uitgevoerd. Sinds 21 februari 2019 is de brug opnieuw open voor al het verkeer.

Laatste nieuws

Top