Afwisselend verkeer mogelijk aan Désiré de Bodtkaai in Ninove

Afwisselend verkeer mogelijk aan Désiré de Bodtkaai in Ninove

Sinds januari zijn de aandrijving, mechanica en besturing van de Oude Kaaibrug over de Dender in Ninove vernieuwd. Ook het houten wegdek en de voetpaden werden weer stevig vastgemaakt. Een aantal kabelwerken die nog moesten gebeuren, staan deze week op de planning.

Afwisselend verkeer mogelijk aan Désiré de Bodtkaai in Ninove

Onze aannemer werkt van woensdagochtend 3 maart tot en met vrijdagavond 5 maart aan de Désiré de Bodtkaai. Hij legt een kabel aan voor de voeding van het verkeerslicht. Ook plaatst hij een wachtbuis waar later dit voorjaar een glasvezelkabel in zal komen, om de brug in de toekomst vanop afstand te kunnen bedienen.

Tijdens de renovatiewerken eind vorig en begin dit jaar deed de Désiré de Bodtkaai dienst als werfzone, waardoor de kabelwerken later ingepland moesten worden. Nu het materiaal hiervoor geleverd is, kan de aannemer deze werken uitvoeren.

In de toekomst zullen we het staal van de brug nog aanpakken en schilderwerken uitvoeren.

Toegankelijkheid
Tijdens de werken is de Désiré De Bodtkaai gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. Er zal steeds één rijstrook toegankelijk zijn waarlangs het verkeer afwisselend kan passeren. De Oude Kaaibrug blijft gewoon open voor het verkeer.

Laatste nieuws

Top