Link naar homepage

92 bomen langs Beneluxlaan in Harelbeke worden vervangen

92 bomen langs Beneluxlaan in Harelbeke worden vervangen

In de omgeving van het kanaal Bossuit-Kortrijk zal vanaf maandag 10 februari De Vlaamse Waterweg nv 92 bomen vervangen ter hoogte van de Beneluxlaan in Harelbeke.

92 bomen langs Beneluxlaan in Harelbeke worden vervangen

De wilgen hebben overmatig dood hout door enerzijds de leeftijd van de bomen en anderzijds door de wilgenbastmug en de snel overdraagbare watermerkziekte. Beide factoren zorgen ervoor dat de bomen, en vallende takken, een gevaar vormen voor de veiligheid voor de fietsers en rijweggebruikers van de Beneluxlaan.

De bomen zijn een belangrijk onderdeel van het landschap en zullen dus vervangen worden door 92 jonge bomen, een mengeling van de zomereik en de grootbladige linde. De vervanging van de bomen wordt afgestemd op de plannen voor de heraanleg van de fietspaden in de Beneluxlaan. Het ontwerp hiervan wordt momenteel afgewerkt door stad Harelbeke. Eens dit klaar is, wordt er nauw samengewerkt met de Stad om de timing van die werken af te stemmen op de heraanplanting van de bomen. De Vlaamse Waterweg nv en stad Harelbeke engageren zich alvast om het groene karakter van de omgeving te behouden en het fietscomfort te verhogen.
 

Laatste nieuws

Top