Link naar homepage

Snoeiwerken langs Damse Vaart-Zuid en Damse Vaart-Oost

Snoeiwerken langs Damse Vaart-Zuid en Damse Vaart-Oost

Vanaf maandag 10 februari 2020 start De Vlaamse Waterweg nv met snoeiwerken aan de bomen langs Damse Vaart-Zuid en Damse Vaart-Oost in Damme. De werken zijn noodzakelijk om de veiligheid van de weggebruikers te blijven garanderen. 

Snoeiwerken langs Damse Vaart-Zuid en Damse Vaart-Oost

Overhangende takken
De bomen die gesnoeid worden zijn populieren. Deze takken van deze boomsoort breken gemakkelijk af en vormen een probleem voor de veiligheid van de weggebruikers. De bomen lans de Damse Vaart-Zuid en Damse Vaart-Oost worden dan ook jaarlijks gesnoeid.

Snoeien in verschillende zones
Om de veiligheid van de weggebruikers te garanderen worden de Damse Vaart-Zuid en Damse Vaart-Zuid volledig afgesloten tijdens de werken. Dit wil zeggen dat zowel fietsers, voetgangers en auto’s geen gebruik kunnen maken van de wegen. De aannemer werkt telkens van 7.30 uur tot 17.00 uur. Voor en na deze uren en in het weekend is er wel doorgang mogelijk. Er wordt een uitzondering gemaakt voor de bussen van De Lijn, zij kunnen 2 keer per dag doorrijden op afgesproken tijdstippen.

De snoeiwerken starten op maandag 10 februari en worden opgedeeld in drie zones met elk hun eigen planning:

  • Tussen de Dammebrug en de Sifonbrug vinden de snoeiwerken plaats op maandag 10 februari, dinsdag 11 februari en woensdag 12 februari 2020;
  • Van de Sifonbrug tot de Oostkerkebrug werken we op donderdag 13 februari en vrijdag 14 februari 2020;
  • De werken de Oostkerkebrug en de Hoekebruggen starten vanaf maandag 17 februari 2020 en zullen vermoedelijk een week duren.

De doorgang is enkel afgesloten in de hierboven vermeldde zones op de afgesproken dagen. Van zodra de werken in een zone gedaan zijn, zal het verkeer opnieuw gebruik kunnen maken van de zone.

Laatste nieuws

Top