Link naar homepage

Werken aan grote sluis Evergem op schema: stremming vanaf 30 september 2021

Werken aan grote sluis Evergem op schema: stremming vanaf 30 september 2021

Sinds begin mei voeren we onderhoudswerken uit aan de grote sluis in Evergem. De werken verlopen in drie fasen. De eerste fase is reeds afgerond en vanaf 30 september starten we met fase 2. Hiervoor zetten we de grote sluis volledig droog en is ze dus gestremd van eind september tot eind oktober.

Werken aan grote sluis Evergem op schema: stremming vanaf 30 september 2021

De grote sluis in Evergem ligt op de belangrijkste verbinding voor de binnenvaart tussen North Sea Port en het zuidelijke achterland. Jaarlijks komen in Evergem tienduizenden binnenvaartschepen voorbij. Deze drukgebruikte sluis is dus aan een grondige herstelling toe. We vernieuwen essentiële onderdelen van de sluisdeuren. 

Serieuze werken

De werken verlopen in drie fasen. De eerste fase is begin mei gestart. Hierin hebben we de verankering van de sluisdeuren vernieuwd. 

Op 30 september om 18.00 uur starten we met de tweede fase, namelijk het vernieuwen van de sluisdeuren zelf. Om dit te kunnen realiseren, wordt de sluis volledig drooggezet en de sluisdeuren eruit gehaald. Daarna worden ze vernieuwd en voorzien van sensoren in het staalatelier en vervolgens teruggeplaatst. 

De grote sluis in Evergem zal dus buiten dienst zijn van 30 september om 18.00 uur tot en met zondag 31 oktober 2021

Daarna start de derde en laatste fase, waarbij de hydraulische en elektromechanische delen van de deuren een grondige revisie krijgen. 

Hinder beperken

Tijdens de werken blijft de kleine sluis volledig beschikbaar. Hou wel rekening met wachttijden tijdens de werken. Voor kleinere binnenvaartschepen kan omvaren via Merelbeke en de Zeeschelde naar Antwerpen een optie zijn.
 

Laatste nieuws

Top