Link naar homepage

Leffingebrug in Middelkerke krijgt nieuwe verflaag

Leffingebrug in Middelkerke krijgt nieuwe verflaag

De Leffingebrug is aan renovatie toe. Van 19 tot en met 30 april voert De Vlaamse Waterweg nv schilderwerken uit. Hierdoor is de brug over het Kanaal Plassendale-Nieuwpoort in het centrum van Leffinge tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Voor het gemotoriseerd verkeer wordt een omleiding voorzien via de Torhoutsesteenweg (N33).

Leffingebrug in Middelkerke krijgt nieuwe verflaag

De komende 2 weken voeren we schilderwerken uit aan de Leffingebrug over het Kanaal Plassendale-Nieuwpoort. Getracht wordt de hinder voor iedereen zo beperkt mogelijk te houden. Toch zal het voor deze werken nodig zijn om de brug voor zes volle dagen (van 8u tot 17u) volledig af te sluiten voor alle verkeer. Meer bepaald:

  • gedurende de eerste week: van 19/04 tem 23/04
  • op het einde van de tweede week: op vrijdag 30/04.

De werken zijn sterk weersafhankelijk; zonder onvoorziene omstandigheden zijn de werken klaar tegen vrijdagavond 30 april 2021. 

Verloop van de werken

Eerst zal de aannemer alle leuningen demonteren. Stralen en schilderen gebeurt in atelier. Dan worden achtereenvolgens de hoofdliggers, de voorzijde en de brugstructuur (in de brugkelder) geschilderd.

Toegankelijkheid 

De brug is overdag afgesloten voor alle verkeer. In overleg met de gemeente en de lokale politie worden voor het gemotoriseerd verkeer omleidingen voorzien. Bestuurders die van de A18 komen, kunnen omrijden via de Torhoutsesteenweg (N33). 

Laatste nieuws

Top