Link naar homepage

Gentse Meulestedebrug heropent bijna week eerder dan gepland

Gentse Meulestedebrug heropent bijna week eerder dan gepland

Sinds deze namiddag, 19 mei, is de Meulestedebrug over het kanaal Gent-Terneuzen in Gent opnieuw toegankelijk voor alle verkeer. Bijna een week eerder dan verwacht, is de tweede en laatste herstellingsfase van de brug afgerond. De ballastkist en hoofdligger van de linker brughelft zijn verstevigd.

Gentse Meulestedebrug heropent bijna week eerder dan gepland

Meulestedebrug is een beweegbare brug die gebouwd werd in de jaren ’50. Ze wordt dagelijks intensief gebruikt voor woon-werkverkeer en voor goederentransport via het water en de weg. Het is bovendien een belangrijke verbinding in het Noorden van Gent en voor het havengebied van North Sea Port. Om deze oversteek zo lang mogelijk open te houden en in afwachting van de nieuwe brug, moest de huidige brug dus hersteld worden.

De Vlaamse Waterweg nv bereidt intussen samen met het Agentschap Wegen en Verkeer, Farys en Stad Gent het dossier voor de nieuwbouw verder voor. “We zitten nog steeds op schema om de werken effectief te kunnen starten in 2021. Binnenkort zal hierover ook een informatiecampagne worden opgestart met alle partners.”, bevestigt Lieven Dejonckheere, afdelingshoofd Regio West van De Vlaamse Waterweg nv.

Alle informatie kan je vinden via www.meulestedebrug.be

Laatste nieuws

Top