Nieuws : Drie Brugse bruggen krijgen nieuw wegdek

Drie Brugse bruggen krijgen nieuw wegdek

Vanaf 6 augustus vernieuwt De Vlaamse Waterweg nv de wegdekken van de Katelijnepoortbrug, de Steenbruggebrug en de Warandebrug. Fietsers en voetgangers zullen steeds over de brug kunnen, voor gemotoriseerd verkeer voorzien we samen met de gemeente Oostkamp en de stad Brugge alternatieve oversteekroutes. De werken zijn sterk weersafhankelijk. Als alles vlot verloopt, kunnen de drie bruggen eind augustus weer open voor het wegverkeer.     

Drie Brugse bruggen krijgen nieuw wegdek

Katelijnepoortbrug

De Katelijnepoortburg in Brugge bijt de spits af. Eerst nemen we het oude wegdek volledig weg. Dat  karwei brengt enige geluidshinder met zich mee, om die reden zullen deze werken tijdens de kantooruren plaatsvinden. Ook aan de onderkant van de brug wordt gewerkt. Dit brengt slechts beperkte geluidshinder met zich mee en zal ’s nachts gebeuren tussen 22.00 en 6.00 uur voor de vooruitgang van de werken. Het aanbrengen van het nieuwe wegdek verloopt stiller.

  • Start werken: dinsdag 6 augustus
  • Einde voorzien: woensdag 14 augustus
  • Omleiding: je kan het kanaal oversteken via de Bargeweg en de R30.

Warandebrug

  • Ook de Warandebrug in Brugge krijgt een nieuwe laag over het oude wegdek. Deze klus zal slechts één dag duren.
  • Start en einde werken: woensdag 14 augustus
  • Omleiding: je kan het kanaal oversteken op twee manieren. Ofwel langs de Krakelebrug (neem de IJzerstraat en dan de R30), ofwel langs de Dampoortbrug II (via het Sasplein en de Komvest).

Steenbruggebrug

Tot slot volgt de Steenbruggebrug op de grens van Oostkamp en Brugge. Alleen op de plaatsen waar er schade is, wordt er wegdek verwijderd. Nadien krijgt de baan een nieuwe slijtlaag in kunsthars. De geluidshinder blijft beperkt. De werken worden ’s nachts uitgevoerd tussen 20.00 en 6.30 uur zodat het wegverkeer overdag steeds kan passeren.

  • Start werken: maandag 19 augustus
  • Voorzien einde: woensdag 21 augustus
  • Omleiding: je kan het kanaal oversteken langs de Moerbruggebrug. Neem daarvoor achtereenvolgens de Meulestee, de Legeweg en de Sint-Godelievestraat.

Tijdens de werken voorziet De Lijn vervanghaltes. Raadpleeg www.delijn.be/omleidingen om te zien wat er tijdelijk zal veranderen.

Laatste nieuws

Top