Link naar homepage

Canadabrug in Brugge vrijdagnamiddag opnieuw open voor wegverkeer

Canadabrug in Brugge vrijdagnamiddag opnieuw open voor wegverkeer

De Vlaamse Waterweg nv legt de laatste hand aan de grondige renovatie van de bovenbouw van de Canadabrug in Brugge. Zonder onvoorziene omstandigheden kan de brug vrijdagnamiddag 31 mei 2019 opnieuw open voor het wegverkeer.

Canadabrug in Brugge vrijdagnamiddag opnieuw open voor wegverkeer

Waarom waren deze werkzaamheden noodzakelijk?
De Canadabrug wordt intensief gebruikt en dat moet ook de komende decennia in alle veiligheid gebeuren. De brug was dus aan vernieuwing toe. De renovatie was behoorlijk ingrijpend. De bovenbouw van de brug werd volledig vernieuwd en ook de leuningen werden hersteld. Bij de renovatie was er veel aandacht voor de erfgoedwaarde van de brug. Zo werden de bizons op de brug tijdelijk in een houten hokje gestopt om beschadiging te voorkomen.

Canadabrug terug open voor wegverkeer
Vanaf vrijdagnamiddag 31 mei kan de Canadabrug opnieuw open voor het wegverkeer. De werken aan de bovenbouw van de brug en de leuningen zijn dan klaar. Het verkeer kan vervolgens opnieuw gebruikmaken van de gerenoveerde brug.

De renovatie van de pijlers onder de brug en de afwerking van de oevers worden voor het bouwverlof afgerond. Deze werken hebben door de technische moeilijkheid van de renovatie wat vertraging opgelopen, maar hebben geen invloed op het wegverkeer.

Nieuwe, innovatieve fietsers- en voetgangersbruggen
Aan de naastgelegen houten fietsers- en voetgangersbruggen stelde de waterwegbeheerder eind 2016 ernstige schade vast. Er werden herstellingswerken uitgevoerd in afwachting van een definitieve, duurzame oplossing. Tijdens de renovatie van de Canadabrug werden beide fietsers- en voetgangersbruggen afgebroken en vervangen door nieuwe bruggen uit composiet. Dit materiaal heeft heel wat voordelen: het is licht, stevig en niet gevoelig voor corrosie. Bovendien gaat composiet langer mee en vraagt het materiaal weinig onderhoud. De twee nieuwe fietsers- en voetgangersbruggen zijn reeds in gebruik genomen.

Laatste nieuws

Top