Zwaantjesbrug in Wielsbeke is hersteld

Zwaantjesbrug in Wielsbeke is hersteld

Vanaf maandag 31 augustus tot eind september 2020 werken we aan de Zwaantjesbrug over het kanaal Roeselare-Leie in Wielsbeke. De afgelopen jaren heeft de onderzijde van de brug schade opgelopen door aanrijdingen van te hoog geladen vrachtwagens, deze wordt nu hersteld. De herstellingen vallen samen met werken t.h.v. de rotonde in de Fabiolalaan die de gemeente uitvoert sinds midden augustus.

Zwaantjesbrug in Wielsbeke is hersteld

Update 11 september 2020

Dankzij de inzet van de mensen op het terrein is de Zwaantjesbrug 3 weken vroeger hersteld dan voorzien! De N382/Expresweg wordt dan ook opnieuw opengesteld voor het verkeer.

De Zwaantjesbrug zelf en de aangrenzende rotonde blijven nog even afgesloten omdat gemeente Wielsbeke daar werkt aan het wegdek.

Toegankelijkheid tijdens de werken

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werken steeds passeren over de brug en langs de Expresweg die eronderdoor loopt.

Voor bestuurders worden de Fabiolalaan net voor de rotonde en de rijweg t.h.v. het kruispunt Fabiolalaan/Stationsstraat (Oostrozebeke) afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Fabiolalaan – Oostrozebeeksestraat – Wielsbeeksestraat – Ooigemstraat – N382/Expresweg – Verbindingsstraat. Omdat ook aan de onderkant van de brug gewerkt wordt, zal het rijvak van de N382 (Expresweg) richting Wielsbeke/Waregem afgesloten zijn van 31 augustus t.e.m. uiterlijk 11 september.

Voor het openbaar vervoer kan je www.delijn.be/omleidingen raadplegen om te zien wat er tijdelijk verandert.

Laatste nieuws

Top