Scheldebrug Bornem-Temse heropent op 4 juni

Scheldebrug Bornem-Temse heropent op 4 juni

Op 4 juni 2020 om 14.00 u is de tweede fase van de renovatie van de ‘oude’ Scheldebrug Bornem-Temse klaar. Wegdek, voetpaden en voegen zullen dan volledig zijn vernieuwd. De oude brug zal dan ook opnieuw toegankelijk zijn voor het wegverkeer. Na opening van de ‘oude’ brug zal de ‘nieuwe’ brug één dag worden afgesloten om de elektromechanica te testen. We verwachten dat het verkeer op 5 juni 2020 om 17.00 u weer normaal (op twee rijstroken op beide bruggen) zal kunnen passeren. 

Scheldebrug Bornem-Temse heropent op 4 juni

Als de werken aan de ‘oude’ Scheldebrug Bornem-Temse verder volgens planning verlopen, zullen ze op donderdag 4 juni 2020 om 14.00 u klaar zijn. Wegdek, voetpaden en voegen zullen dan volledig zijn vernieuwd. Daarmee is de tweede fase, tevens de fase met de meeste hinder, achter de rug. 

Waar het verkeer tijdens de werken in twee rijrichtingen over de ‘nieuwe’ Scheldebrug Temse-Bornem werd geleid, zal het verkeer in eerste instantie eventjes – van 4 juni 14.00 u tot 5 juni 17.00 u – in twee rijrichtingen over de ‘oude’ brug worden gestuurd. De ‘nieuwe’ Scheldebrug moet gedurende één dag worden afgesloten. De afgelopen weken hebben we namelijk optimalisaties gedaan aan de elektromechanica van de ‘nieuwe’ brug. Die optimalisaties willen we grondig testen voor de brug opnieuw wordt bediend.

Als de testen vlot verlopen, zal de verkeerssituatie zich op 5 juni 2020 om 17.00 u normaliseren. Dat wil zeggen dat het verkeer dan weer ontdubbeld wordt: twee rijstroken in de richting van Temse over de ‘oude’ Scheldebrug en twee rijstroken in de richting van Bornem over de ‘nieuwe’ Scheldebrug. 

Op maandag 1 juni 2020 start de aannemer met de derde en laatste fase van de werken: de vernieuwing van het fietspad. Hoewel het fietspad op de ‘oude’ brug vandaag niet meer gebruikt wordt - fietsers en voetgangers gebruiken immers het pad op de ‘nieuwe’ brug - is het belangrijk dat dit mee wordt aangepakt. Het fietspad maakt deel uit van de brug. Als hier onderliggende problemen zijn, kunnen die negatieve gevolgen hebben voor de rest van de brug. Het fietspad ligt los van de rijweg. De werken kunnen worden uitgevoerd zonder hinder voor het autoverkeer. De werken zullen tot midden december duren.

Een actuele timing vind je steeds terug op de projectpagina: 
vlaamsewaterweg.be/scheldebrug-bornem-temse.

Laatste nieuws

Top