Onderhoudswerken Scheldebruggen Temse

Onderhoudswerken Scheldebruggen Temse

Op 14 en 15 december voert Expertise Beton en Staal in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv onderhoudswerken en testen uit aan de twee Scheldebruggen tussen Bornem en Temse. Het wegverkeer houdt die periode best rekening met omleidingen.

Onderhoudswerken Scheldebruggen Temse

Voor de werken sluiten we de oude Scheldebrug Bornem-Temse op maandag 14 december om 6.30 u af voor het wegverkeer. Het verkeer dat richting Temse moet, zal via de naastgelegen nieuwe brug worden geleid. De nieuwe brug krijgt dus tijdelijk tweerichtingsverkeer.

Vanaf dinsdag 15 december verschuift het zwaartepunt van de werken naar de nieuwe Scheldebrug Temse-Bornem. Om 7.00 u zetten we de omleiding dan ook om naar de oude baanbrug en sluiten we de nieuwe brug af voor alle verkeer. De oude brug krijgt dan op haar beurt tijdelijk tweerichtingsverkeer.
Het voet- en fietspad op de nieuwe brug blijft in principe toegankelijk tijdens de werken. Op 15 december moet de nieuwe brug bij wijze van test echter een aantal keer worden bewogen. Tijdens de brugbewegingen, die ongeveer 20 minuten duren, is het voet- en fietspad tijdelijk niet toegankelijk. Fietsers en voetgangers zullen dan even voor een gesloten slagboom staan. Om de hinder te beperken doen we de testbewegingen zo veel mogelijk buiten de spitsuren.

Als de werken volgens planning verlopen zal op 15  december om 18.00 u opnieuw normaal verkeer mogelijk zijn op beide bruggen.

Deze onderhoudswerken en testen staan volledig los van de renovatie van de oude Scheldebrug Bornem-Temse die momenteel aan de gang is. Meer informatie over de renovatiewerken vindt u hier.
 

Laatste nieuws

Top