Nieuwe kaaimuur aan het Albertkanaal in Ham voor overslag bedrijf Fingo nv

Nieuwe kaaimuur aan het Albertkanaal in Ham voor overslag bedrijf Fingo nv

Vanaf eind mei 2023 werkt waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv aan het jaagpad langs het Albertkanaal ter hoogte van Ham. We leggen een nieuwe kaaimuur aan voor het bedrijf Fingo. Fietsers en voetgangers moeten een plaatselijke omleiding volgen.

Nieuwe kaaimuur aan het Albertkanaal in Ham voor overslag bedrijf Fingo nv

De Vlaamse Waterweg nv start vanaf dinsdag 30 mei met de aanleg van een nieuwe kaaimuur met een lengte van  265 meter. Welfselfabrikant Fingo nv zal deze kaaimuur gebruiken voor de overslag van grondstoffen voor betonproductie. Zonder onvoorziene omstandigheden zullen de werken 14 maanden duren. De werken worden uitgevoerd door De Brandt nv voor een budget van 3,1 miljoen euro.

Verloop van de werken
Het project bestaat uit het bouwen van een kaaimuur met kaaiplateau. De werkzone situeert zich op de rechteroever van het Albertkanaal, ter hoogte van het bedrijf Fingo. Deze kaaimuur wordt gerealiseerd door het inbrengen van stalen damplanken, waarop er een kesp uit gewapend beton zal gebouwd worden. De nieuwe oever zal verankerd worden door het boren van grondankers. 
Er wordt een nieuwe fauna-uitstapplaats en een nieuwe watervang voorzien.
De nieuwe oever wordt uitgerust met bolders, ladders, handgrepen, dekzerken en randprofielen. De bestaande oever uit betonnen damplanken met kopbalk en taludplaten wordt voorafgaand afgebroken, evenals het jaagpad.

Toegankelijkheid tijdens de werken
Tijdens de werken is er een omleiding voorzien. 

Omleidingsplan

Laatste nieuws

Top