Link naar homepage

Brug Herentals-Lierseweg wordt ingevaren

Brug Herentals-Lierseweg wordt ingevaren

Op zondag 3 juni 2018 worden de onderdelen voor de nieuwe stalen boogbrug over het Albertkanaal in Herentals aan de Lierseweg  ingevaren en geplaatst. Toeschouwers kunnen deze operatie vanop twee veilige locaties volgen.

Brug Herentals-Lierseweg wordt ingevaren

De Vlaamse Waterweg nv verhoogt de brug van Herentals ter hoogte van de N13 Lierseweg (BR43). Het verhogen van de brug en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal. Dit groter project omvat het wegwerken van capaciteitsbeperkende knelpunten op het Albertkanaal.

Zaterdagnacht 2 juni en zondag 3 juni 2018 worden de onderdelen voor deze nieuwe stalen boogbrug ingevaren en vanop het ponton op hun plaats gehesen. Op die manier kan de brug dienen als omleidingsweg. De nieuwe metalen boogbrug wordt stroomopwaarts gebouwd van de bestaande brug. In deze tijdelijke situatie wordt de nieuwe brug gebruikt als omleidingsweg. Daarna wordt de nieuwe brug op de tijdelijke situatie verplaatst naar de nieuwe locatie op nagenoeg dezelfde plaats als de huidige brug.

Veilige kijklocatie voor toeschouwers

Wie veilig het invaren wil volgen, kan dat doen vanaf twee kijklocaties. Daar is een strook afgezet voor kijklustigen. Er is slecht beperkte parkeergelegenheid dus we raden aan om met de fiets te komen. Toch met de wagen? Dan kan je parkeren op  het terrein van het bedrijf De Peuter (Rietbroek 1)

kijklocaties

Laatste nieuws

Top