Veerdienst bij hefbrug Humbeek-Sas van start op 7 juli

Veerdienst bij hefbrug Humbeek-Sas van start op 7 juli

De hefbrug van Humbeek-Sas (Grimbergen) werd op donderdag 29 juni aangevaren door een binnenschip. Het beweegbare deel van de brug werd daarbij uit positie geduwd en liep zware schade op. Omdat het na het ongeval de vaarweg belemmerde werd het brugdek afgelopen dinsdag 4 juli met behulp van een ponton en hijskraan verwijderd voor nazicht en herstelling. De Vlaamse Waterweg nv bekijkt nu verder de planning voor de globale herstelling van de brug. Vanaf vrijdag 7 juli start de waterwegbeheerder met een veerdienst voor fietsers en voetgangers.

Veerdienst bij hefbrug Humbeek-Sas van start op 7 juli

Bij de aanvaring werd het brugdek door een binnenschip uit positie geduwd en zwaar beschadigd. De werken voor het verwijderen van het brugdek zijn dinsdagavond 4 juli succesvol afgerond. De scheepvaart is die avond vrijgegeven.  De Vlaamse Waterweg nv bekijkt nu verder de planning voor de globale herstelling van de brug.  

Veerdienst
De lokale bevolking moet het tot de herstelling van de brug voltooid is, stellen zonder vaste overgang over het zeekanaal Brussel-Schelde. Deze situatie is gelet op de afstand van de voorziene omleidingen, in het bijzonder voor fietsers en voetgangers erg vervelend. Om de hinder tot een minimum te beperken voorziet De Vlaamse Waterweg nv een veerdienst die op gezette tijden de beide oevers zal verbinden. Momenteel worden de steigers aangelegd om dit veer veilig te laten aanmeren.  

Dienstregeling

  • Van maandag tot vrijdag van 5.30 uur tot en met 22.30 uur om het half uur. 
  • Op zat-, zon- en feestdagen van 8.00 uur tot en met 22.30 uur om het halfuur.
  • Van maandag tot vrijdag wordt er tussen 7.00 uur en 9.00 uur én tussen 15.30 uur en 17.30 uur continu heen en weer gevaren op voorwaarde dat er zich veergebruikers aanbieden.

De op- en afstapplaatsen zijn daarbij voorzien ter hoogte van de Lourdesgrot op de linkeroever (kant Westvaartdijk) en op de andere oever langs de Oostvaartdijk richting Zemst.  

Uiteraard zijn deze diensturen onder voorbehoud van slechte weersomstandigheden en kunnen ze worden gewijzigd in functie van vraag en aanbod of om de openbare veiligheid te verzekeren.

 

Laatste nieuws

Top