UPDATE renovatie Scheldebrug Bornem-Temse

UPDATE renovatie Scheldebrug Bornem-Temse

Aannemer vat werken aan in laatste deelzone
De eerste fase van de renovatie van de Scheldebrug Bornem-Temse is al vier maanden bezig en de werken vlotten goed. De metalen geraamten van de brug worden in deze fase gezandstraald en opnieuw geschilderd. Dat is heel belangrijk om de staalstructuur te beschermen tegen aantasting en de brug van een lange levensduur te verzekeren. 

UPDATE renovatie Scheldebrug Bornem-Temse

Voor de werken werd de brug in de stelling gezet en kreeg ze een opvallende witte jas aan. Door de brug in te pakken vermijden we stofhinder en zijn de werken beschermd tegen weer en wind. Dagelijks zijn een twintigtal mensen aan het werk op de stelling. De werken zitten volledig op schema. 

Op 30 september zal de aannemer de werken in de laatste deelzone starten. Daarvoor moet hij eerst zijn stellingen opnieuw verplaatsen. Dat doet hij van 21 tot en met 28 september 2019. Als gevolg zal het verkeer van zaterdagochtend 21 september (0.01 u) tot zaterdagavond 28 september (23.59 u) weer even via de naastgelegen nieuwe Scheldebrug moeten rijden; op één rijstrook per rijrichting. Er zal een snelheidsbeperking van 50 km/h gelden. 

Als de straal- en schilderwerken verder volgens planning verlopen, zullen ze op 21 november 2019 klaar zijn. 

Wil je meer weten over de werken? Bezoek dan de projectpagina: vlaamsewaterweg.be/scheldebrug-bornem-temse
 

Laatste nieuws

Top