Oude Hansbrug krijgt groot onderhoud

Oude Hansbrug krijgt groot onderhoud

Op maandag 16 september 2019 start een gespecialiseerde aannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv met onderhoudswerken aan de ‘Oude’ Hansbrug. Fietsers en voetgangers kunnen de nabijgelegen baanbrug Haacht/Keerbergen gebruiken om de Dijle over te steken. 

Oude Hansbrug krijgt groot onderhoud

De Hansbrug is een ijzeren ophaalbrug over de Dijle op de grens van de gemeentes Keerbergen en Haacht. De oorspronkelijke Hansbrug werd in 1893 gebouwd, maar raakte in verval. Renovatie bleek niet meer mogelijk. Daarom werd de brug in 2005 opnieuw gebouwd in haar oorspronkelijke stijl. De Hansbrug wordt vandaag alleen door voetgangers en fietsers gebruikt.

Welke werken staan op stapel?
De metalen geraamten van de brug worden gezandstraald en opnieuw geschilderd. Naast schilderwerken zullen ook de landhoofden van de brug worden aangepakt. Het metselwerk zal opnieuw worden ingevoegd en krijgt een nieuwe vuilafstotende laag. Ten slotte worden nieuwe breukstenen aangebracht die de landhoofden moeten beschermen. De onderhoudswerken zijn heel belangrijk om de brug in de toekomst te beschermen tegen aantasting en ze van een lange levensduur te verzekeren.

Minderhindermaatregelen
Als alles volgens planning verloopt zullen de onderhoudswerken eind november klaar zijn. Voor de veiligheid -zowel van de arbeiders op de site als de bruggebruiker- zal de brug voor de volledige duur van de werken worden afgesloten. Fietsers en voetgangers vragen we om een omleiding te volgen via de nabijgelegen baanbrug Haacht/Keerbergen. 
 

Laatste nieuws

Top