Scheepvaartverkeer op Boven-Zeeschelde terug mogelijk bij hoogtij

Scheepvaartverkeer op Boven-Zeeschelde terug mogelijk bij hoogtij

Op maandag 7 augustus zonk een vrachtschip geladen met bakstenen in de Boven-Zeeschelde, ter hoogte van Grembergen. Omdat het schip zich in de vaarweg bevindt, werd alle scheepvaartverkeer gestremd. Recente peilingen leerden ons de exacte locatie van het schip. Het schip ligt voldoende diep. Daarom is beslist dat scheepvaartverkeer vanaf woensdag 9 augustus 8u30 terug mogelijk is onder bepaalde voorwaarden.

Scheepvaartverkeer op Boven-Zeeschelde terug mogelijk bij hoogtij

De stremming die tot vrijdagmiddag van kracht was, wordt vanaf woensdagochtend 8u30 opgeheven. Er zal dan opnieuw gevaren mogen worden over de Boven-Zeeschelde ter hoogte van Grembergen, indien de waterstand voldoende hoog is. Bij een waterstand van meer dan 2 meter T.A.W. (Tweede Algemene Waterpassing), mag de scheepvaart passeren. Er ligt een boei die de ligging van het wrak aangeeft, zodat de schippers maximaal afstand kunnen houden. Er wordt een bericht aan de schipperij gepubliceerd met een overzicht van de uren waarop gevaren kan worden.

Tijdens de bergingswerken zal het vermoedelijk niet mogelijk zijn om te passeren en zal er opnieuw een tijdelijke stremming afgekondigd worden. Er is nog geen duidelijkheid over de timing en methode van de berging van het schip, maar in de tussentijd doen we op deze manier al het mogelijke om de scheepvaart terug te laten doorgaan.

Laatste nieuws

Top