Nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke wordt geplaatst

Nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke wordt geplaatst

Begin september 2021 gingen de werken van start voor de bouw van een nieuwe brug tussen Bissegem en Marke. In afwachting werd de oude brug over de Leie afgebroken en zorgde een fietsers-en voetgangersbrug voor een tijdelijke verbindingsweg. De afgelopen maanden werden op het montageterrein langs de Leie de verschillende brugdelen al aan elkaar gezet. Nu volgt een belangrijke mijlpaal voor de nieuwe Leiebrug: zondag 2 oktober wordt de nieuwe stalen boogbrug van het montageterrein naar haar definitieve locatie gevaren en daar vakkundig op haar plaats gelegd.

Nieuwe Leiebrug tussen Bissegem en Marke wordt geplaatst

Verkeershinder
Om de brug veilig te kunnen plaatsen, zal de tijdelijke fietsers- en voetgangersbrug afgesloten worden op zondag 2 oktober van 8 uur tot 20 uur. Ook het jaagpad op linkeroever tussen Spoorwegbrug De Drie Duikers en de Rootputstraat is tijdelijk afgesloten van zaterdag 1 oktober 22 uur tot zondag 2 oktober 10 uur. Het verkeer wordt omgeleid.

Geen publiek toegelaten
Aangezien zowel het jaagpad als de tijdelijke fietsers-en voetgangersbrug zullen afgesloten zijn, is er voor publiek weinig ruimte rond de nieuwe brug om het invaren op een veilige manier te volgen. De Vlaamse Waterweg raadt omwonenden en kijklustigen daarom aan om niet ter plekke te komen kijken. De ganse operatie wordt wel gefilmd en gedeeld via de sociale media zodat je achteraf rustig kan kijken hoe de installatie in zijn werk ging.

 

Laatste nieuws

Top