Nieuwe bomen palmen Leopoldkanaal in

Nieuwe bomen palmen Leopoldkanaal in

Vanaf 7 oktober vervangen we de bomen langs het Leopoldkanaal in Sint-Laureins. Dat kondigden we eerder al aan en dit najaar kunnen de nieuwe eiken in de grond. De aannemer zal de bomen zone per zone vervangen, waardoor de parallelwegen en jaagpaden tijdelijk gehinderd zullen zijn. Tegen eind dit jaar zijn alle plantsoenwerken achter de rug.

Nieuwe bomen palmen Leopoldkanaal in

Voor de buurtbewoners komen de werken als geroepen. De bomen veroorzaken regelmatig schade aan daken, wagens en fietsen. Sommige staan er al sinds de jaren ’50. Vandaar dat het zinvol is om ze nu te vervangen door kleinere bomen.

Zone per zone

Het Leopoldkanaal is lang en heeft twee oevers waar bomen staan. Daarom zullen onze groenwerkers de bomen zone per zone verwijderen en nieuwe aanplanten. Per zone verwacht de aannemer ongeveer anderhalve week bezig te zijn. 

Er zal vooral tijdens het hakselen van het fijnhout geluidshinder zijn. Er zullen ook een kraan en een tractor op de jaagpaden en parallelbanen staan. De kraan stapelt de stammen op de tractor, die ze naar de houtverwerkingsbedrijven rijdt. Uit respect voor de rust in de buurt werken we alleen tussen 7.30 en 16 uur. 

 

Laatste nieuws

Top