Humbeekbrug terug toegankelijk voor alle verkeer

Humbeekbrug terug toegankelijk voor alle verkeer

Na ongeveer vier maanden is de brug van Humbeek over het Zeekanaal Brussel-Schelde opnieuw geopend. Op 29 juni raakte de hefbrug ter hoogte van Humbeek-Sas ernstig beschadigd na een aanvaring door een binnenschip. Het brugdek werd losgekoppeld van de rest van de brug en werd op locatie hersteld. Deze herstellingen zijn afgerond en vanaf dinsdag 31 oktober omstreeks 18u gaat de brug weer open voor het wegverkeer.

Humbeekbrug terug toegankelijk voor alle verkeer

Omdat het scheepvaartverkeer de afgelopen dagen werd opgehouden, verwachten we de eerste uren veel brugopeningen zodat de wachtende schepen kunnen passeren. De gemeente zal de omleidingsroute voor het wegverkeer verwijderen en ook de tijdelijke veerdienst vaart niet meer uit na de heropening van de brug. Het totale kostenplaatje voor alle werken en extra dienstverlening de voorbije maanden bedraagt ongeveer 2,8 miljoen euro.

“De hele bevolking is opgelucht dat de brug dinsdagavond opnieuw in werking zal worden gesteld. De lange omweg is immers voor talloze inwoners en handelaars een regelrechte strop. We danken de mensen van de Vlaamse Waterweg nv voor de vlotte samenwerking en de relatief snelle reparatie”, zo zegt Bart Laeremans, burgemeester van Grimbergen.

Ook Vlaams minister Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters is opgetogen met de heropening van de brug: “Ik ben ontzettend blij dat de werken afgerond zijn en dat we de hefbrug vandaag weer kunnen openen. Voor de hele regio zal dit een grote opluchting zijn. De brug van Humbeek is een belangrijke schakel voor het weg en scheepvaartverkeer.

Ook De Vlaamse Waterweg nv is tevreden dat de brug weer open gaat. “Op 29 juni werd de brug van Humbeek aangevaren en vandaag – vier maanden later – kunnen we de brug weer openstellen. Ik denk dat we fier mogen zijn op het vlotte verloop van de werken. De afgelopen maanden waren een lastige periode voor de buurt. Daarom zijn we blij dat vanaf vandaag alle verkeer over en onder de brug weer mogelijk is. Graag zou ik ook de gemeente Grimbergen en aannemer Herbosch-Kiere willen bedanken voor de goede samenwerking de voorbije maanden”, vertelt Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg nv.

Laatste nieuws

Top