Houtdok jachthaven

Aan het Houtdok in de Oude Dokken in Gent komt er in de toekomst een stedelijke jachthaven. De Vlaamse Waterweg nv zoekt een kandidaat om de jachthaven te bouwen en uit te baten.

Met deze toewijzingsprocedure wenst DVW een concessie voor 27 jaar toe te kennen met het oog op de realisatie en exploitatie van een jachthaven op het water en eventueel een strandpaviljoen op de strandzone. 

Het Houtdok is door zijn dimensies en ligging nabij de binnenstad geschikt om uit te bouwen als een stedelijke jachthaven met vaste ligplaatsen en ligplaatsen voor passanten. Het Houtdok is tevens toegankelijk voor grotere motorjachten en zeiljachten met een staande mast.

Als onderdeel van de site Houtdok dient de jachthaven evenwichtig ontwikkeld te worden met de andere functies in ontwikkeling in het Houtdok:

  • de aanpalende strandzone als waterontmoetingsplaats (WOP).
  • de potentieel toekomstige publieke zwemzone door de Stad Gent; waardoor het aan- en afvaren van het ponton als onderdeel van de zwemzone steeds mogelijk moet blijven.
  • de toekomstige aanmeerlocatie voor watertaxi’s en
  • een opslagplaats voor kano’s en kajaks.

De verschillende ontwikkelingen dienen te passen in het geheel van de site. De selectieleidraad kan je hier terugvinden.

Kandidaatstelling

Bij vragen en/of interesse graag contact opnemen met de projectverantwoordelijke Stijn Devriendt (stijn.devriendt@vlaamsewaterweg.be; 0472/18-81-61). 

Stijn Devriendt kan u verder informeren over dit project en, indien gewenst, de selectieleidraad en bijhorende kandidaatstellingsformulier bezorgen.
 

Laatste nieuws

Top