Herstelling Zwaantjesbrug van april tot juni 2024

Herstelling Zwaantjesbrug van april tot juni 2024

Van april tot half juni wordt de Zwaantjesbrug over het kanaal Roeselare-Leie in Wielsbeke hersteld. De brug werd al meermaals aangereden door te hoge voertuigen op de N382 Expresweg.  Hierdoor is een ligger van de brug gescheurd en moet die worden vervangen. De andere liggers zijn beschadigd en moeten worden hersteld. 

Herstelling Zwaantjesbrug van april tot juni 2024

De werken worden gefaseerd uitgevoerd.

  1. Tijdens de eerste fase van 3 tot en met 23 april wordt zowel de Expresweg onder de brug als de Fabiolalaan op de brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel over de brug. Het fietsverkeer langs het kanaal kan gebruik maken van de Verbindingsstraat, Stationsstraat en Vaartstraat.
  2. Vanaf 24 april wordt opnieuw gemotoriseerd verkeer toegelaten op de brug. Het verkeer zal door verkeerslichten geregeld de werf op de brug alternerend kunnen passeren. 
  3. Het verkeer op de Expresweg langs de vaart zal vanaf 1 mei opnieuw onder de brug door kunnen rijden.
  4. Op 12 en 13 juni zal de doorgang onder de brug opnieuw twee dagen onderbroken zijn om de bekisting van de nieuwe betonconstructie te verwijderen. Eens dat is uitgevoerd, zijn de werken voorbij.

Zwaar verkeer

Het zwaar verkeer van en naar de E17 wordt tijdens de onderbreking van de N382 omgeleid via afrit 4 Deerlijk en de gewestwegen N36 in Harelbeke en de N50 in Ingelmunster.

Kaart omleiding voor zwaar vervoer

Scheepvaartverkeer

Er zal naar aanleiding van deze werken geen hinder zijn voor het scheepvaartverkeer.

Laatste nieuws

Top