LIJNDIENSTEN VOOR BOUWMATERIALEN OP VLAAMSE WATERWEGEN

Via Palletto is een project van De Vlaamse Waterweg nv en het departement Mobiliteit en Openbare Werken in samenwerking met Catena Consult, Brixadvice!, Blue Line Logistics en Shipit Multimodal Logitics. Het doel is om lijndiensten op te zetten op de Oost-West en Noord-Zuid assen van het Vlaamse waterwegennetwerk waarbij vrachten van bouwmaterialen gecombineerd worden op palletschepen.

De vraag vanuit de bouwsector is groot. Fema en Feproma, de respectievelijke federaties van bouwmaterialenhandelaars en -producenten, zijn alvast enthousiast en ondersteunen dit project ten volle aangezien bouwmaterialen continu het land doorkruisen. Veel producenten zitten bovendien nu al dicht bij het water, aangezien ze hun grondstoffen vaak per schip laten aanvoeren. Dankzij Via Palletto wordt het palletvervoer van bouwmaterialen over water een interessant transportmiddel voor de distributie naar handelaren.

 

Trajecten op de Oost-West en Noord-Zuid as

Via Palletto vaart op vaste routes op de Oost-West en Noord- Zuid assen van het Vlaamse waterwegennetwerk:

Het doel is om in de nabije toekomst de twee lijndiensten uit te breiden met extra laad- en losplaatsen, een verhoogde bediening (elke 14 dagen) en een connectie tussen de twee assen.

 

Hoe werkt het?

Als bedrijf boekt u ruimte in op de Noord-Zuid of Oost-West as. U kan hiermee uw handelaren beleveren of aan in-company transport tussen uw vestigingen doen. Zo bespaart u op een afstand van 200 km gemakkelijk 40 vrachtwagens en heel wat verloren tijd door files. Met Via Palletto kunt u o.a. de verzadigde Kennedytunnel en Antwerpse Ring vermijden.

 

Mee aan boord van Via Palletto?

Ontdek wat Via Palletto voor u als bouwproducent of -handelaar kan betekenen.
Stel u kandidaat of stuur uw vraag naar:

Noord-Zuid as:
ir. Carl Verhamme
ir.carl.verhamme@catena-consult.com
(+32) 0473 93 19

Oost-West as:
Luc Geerts
luc.geerts@brixadvice.be
(+32) 0475 75 82 27

 

Laatste nieuws

Top