Wondelgemstraatbrug Gent zondag afgesloten

Wondelgemstraatbrug Gent zondag afgesloten

Op zondag 24 maart 2019 voert De Vlaamse Waterweg nv onderhoudswerken uit aan de Wondelgemstraatbrug in Gent. De brug wordt die dag afgesloten voor het wegverkeer, dat kan omrijden via de andere bruggen over het Verbindingskanaal. Voor de hulpdiensten, fietsers en voetgangers blijft telkens één rijstrook van de brug toegankelijk.

Wondelgemstraatbrug Gent zondag afgesloten

De beweegbare Wondelgemstraatbrug over het Verbindingskanaal in Gent wordt dagelijks bediend voor de scheepvaart. Het is bovendien een veelgebruikte brug voor het woon-werkverkeer van heel wat omwonenden. Om ook in de toekomst een vlotte bediening van de brug te verzekeren voor zowel het wegverkeer als de scheepvaart voert waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv onderhoudswerken uit op zondag 24 maart 2019 van 9 tot 16 uur.

Onderhoudswerken
Door de jaren heen heeft afval zich opgestapeld in de brugconstructie. Daardoor is er een blokkade ontstaan en komt het water vast te zitten in de laagste delen van brug. Na verloop van tijd kan dat leiden tot roestvorming. De aannemer zal het afval en het water in de brug verwijderen om dit tegen te gaan en om een goed zicht te krijgen op de mechanische onderdelen voor latere inspecties.

Toegankelijkheid tijdens de werken
Tijdens de werken blijft er telkens één rijstrook toegankelijk voor de hulpdiensten, fietsers en voetgangers. Het wegverkeer kan een plaatselijke omleiding volgen via de Nieuwevaartbrug, die 500 meter verderop ligt, en de Tolhuisbrug, die 1 kilometer verderop ligt.

Laatste nieuws

Top