Vervanging cilinder Zwartehoekbrug Aalst

Vervanging cilinder Zwartehoekbrug Aalst

Van 22 tot 25 augustus zal firma Vandezande de cilinder op de Zwartehoekbrug (rechteroever) in Aalst vervangen. Tijdens deze werken wordt de brug omhoog gezet en verankerd, waardoor scheepvaart grotendeels mogelijk blijft. Voor het wegverkeer is een omleiding voorzien.

Vervanging cilinder Zwartehoekbrug Aalst

De vervanging van de cilinder op de rechteroever van de Zwartehoekbrug start op maandag 22 augustus. Tijdens de opstart van de werken wordt er lichte hinder verwacht: zo zal er wanneer de brug verankerd wordt geen scheepvaart mogelijk zijn van ongeveer 8 tot 11 uur in de voormiddag. 

Na de plaatsing van de nieuwe cilinder moet de brug worden getest en nadien moet de verankering worden weggenomen. Ook tijdens deze werken zullen er kortstondig geen schepen kunnen passeren. Het exacte tijdstip daarvan is afhankelijk van de vordering van de werken. Vermoedelijk zal dit op 24 augustus in de voormiddag zijn. 

Daarnaast is er nog nazicht gepland aan de tegengewichten, waarbij de brug halfopen moet staan. Op 25 augustus wordt de Zwartehoekbrug daardoor nog een derde en laatste keer afgesloten voor het scheepsverkeer. Dit zal slechts enkele uren in beslag nemen. De Zwartehoekbrug zal tijdens deze 4 dagen afgesloten zijn voor alle wegverkeer. 

De omleiding vind je hier. 

 

omleidingsplan

Laatste nieuws

Top