Vaartdijk-Zuid in Jabbeke en Oudenburg krijgt nieuw wegdek

Vaartdijk-Zuid in Jabbeke en Oudenburg krijgt nieuw wegdek

Vanaf maandag 21 september 2020 vernieuwt De Vlaamse Waterweg nv 5,7 kilometer van de Vaartdijk-Zuid langs het kanaal Gent-Oostende in Jabbeke en Oudenburg om fietsers meer comfort te bieden. Als alles vlot gaat, is het jaagpad volledig klaar eind november. Voor gebruikers is een omleiding voorzien via de andere oever van het kanaal.

Vaartdijk-Zuid in Jabbeke en Oudenburg krijgt nieuw wegdek

Update 20 november 2020 - In Jabbeke en Oudenburg gaat de Vaartdijk-Zuid vanavond (rond 18 uur) weer open! Fietsers en voetgangers kunnen hier voortaan dus genieten van 5,7 kilometer comfortabel jaagpad langs het kanaal Gent-Oostende.
 

In 2019 werd via het Financieringsfonds Eenmalige Uitgaven (FFEU) 10 miljoen euro vrijgemaakt voor De Vlaamse Waterweg nv om het comfort van jaagpaden te verhogen voor fietsers. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters: “De Vlaming heeft de afgelopen maanden de fiets (her)ontdekt en ik wil hen graag ook op die fiets houden. We verhogen met deze werken het comfort op de jaagpaden zodat er op een aangename manier gefietst kan worden langs het water. Dit kan een stimulans zijn om meer te fietsen, niet alleen recreatief, maar ook voor het woon-werk of woon-schoolverkeer. Jaagpaden zijn heel geschikt als vlotte en veilige fietsverbindingen tussen woon-werkgebieden, aangezien ze meestal niet kruisen met het drukke wegverkeer.”

Met de FFEU-middelen wordt in Vlaanderen in totaal zo’n 70 kilometer jaagpad aangepakt. Vanaf 21 september is de Vaartdijk-Zuid langs het kanaal Gent-Oostende in Jabbeke en Oudenburg aan de beurt, tussen de Stalhillebrug en het sluizencomplex in Plassendale. Zonder onvoorziene omstandigheden zijn de werken eind november klaar. De kostprijs van de werken bedraagt 463.000 euro.

Verloop van de herstelling
Eerst verwijdert de aannemer het bestaande wegdek en waar nodig de fundering. Vervolgens krijgt de Vaartdijk-Zuid een nieuwe funderingslaag. Tot slot worden een onder- en toplaag in asfalt aangebracht.

Toegankelijkheid tijdens de werken
Tijdens de werken kunnen fietsers en voetgangers een omleiding volgen via de Vaartdijk-Noord.

Laatste nieuws

Top